10 sfătuitoare din viaţa unei femei

Ce-mi place cel mai mult pe lumea asta? Să stau la taclale, în special cu fetele. De regulă se zice că vorba lungă-i sărăcia omului, dar pentru mine dezbaterea poveștilor de viață cu diverse cunoștințe, prietene sau persoane de sex feminin mi-a adus multă bucurie. Să nu mai zic de  sfaturi fără număr, mai mult sau mai puțin utile. Dar ce bine-i să ai de unde alege!girls

M-au uimit mereu diversitatea sfaturilor și felul în care fiecare femeie percepe decepția sau succesul în dragoste. O sumedenie de sfaturi dupa te-miri-ce criterii, care probabil n-au nimic de-a face cu viaţa ta, dar ea ţi le oferă cu tot dragul.

Printr-o scurtă retrospectivă a experiențelor mele am să vă spun cele 10 tipuri de sfătuitoare care mi-au complicat și totodată îndulcit viața:

1. Doica

Acea sfătuitoare care se implică emoţional în rezolvarea problemelor tale şi nu poate privi situaţia întocmai cu obiectivitate. E persoana care ţi-ar spune orice te-ar face să zâmbeşti, să uiţi şi să te inveseleşti, chiar dacă n-are habar cum să te ajute.  Dacă un băiat te face să plângi, vorbele ei vor fi ca o mângâiere temporară.

2. Raţionala

Acea sfătuitoare care trece toata povestea ta prin prisma raţiunii şi a logicii. Indiferent dacă te doare sau nu, ea îţi va spune adevărul şi-ţi va da sfaturi obiective.  Ea face o cercetare cu tine. Nu-i pasă dacă astăzi plângi, pentru că sfaturile ei sunt ca să-ţi fie bine pe mai încolo. Vrea cu tot dinadinsul să nu mai ieşi din sfera raţională ca să nu mai suferi altădată.

3. Naiva

Acea sfătuitoare care suferă cu tine, visează cu tine. Ai decepţii în dragoste? Te îndeamnă să speraţi la o lume mai bună. Iubitul te-a supărat azi? Te asigură că mâine va fi mai bine. Treci printr-o despărţire? Te compătimeşte şi-ţi spune că mâine va fi mai bine. Nu ştie ce înseamnă mai bine, dar orice e roz şi bine e pentru tine. Ea e cea care indiferent de situaţie te va minţi frumos şi fără intenţie.

4. Materialista

Acea sfătuitoare care vrea să-ţi bage minţile-n cap şi portofelul la loc în geantă. Îţi merge bine în dragoste? Îţi merge prost? Nu contează.  Ea îţi recomandă cu căldură să îţi cauţi un băiat cu bani cu care să îţi faci o casă (cu piscină) fiindcă dragostea nu ţine de foame.  Şi neapărat să fie frumuşel, aranjat şi toate cele. Să te scoată la mall şi-n vacanţe în Dubai. Ea nu îţi vrea răul, dar aşa vede binele.

5. Nimfomana

Acea sfătuitoare care raportează orice relaţie la sex. E bun în pat? Atunci ia-l de bărbat. E mediocru? Atunci te face să te gândeşti cu ardoare la toţi bărbaţii buni de pe lume pe care îi pierzi că stai în relaţia greşită.

6. Terorista

Acea sfătuitoare pe care iubitul tău nu vrea să o cunoască şi nici să o vadă în preajma ta. Când ea aude că el te-a supărat o să caute o metodă să-l chinuie, să te răzbune. Cel mai probabil te sfătuieşte cum să-ţi dedici viaţa ca el să ardă în flăcările iadului. Şi nu în ultimul rând ţi-l blesteamă etern: să nu-şi mai găsească ăla fericirea în veci!

7. Doctoriţa

Acea sfătuitoare care repară tot, care crede în tot felul de leacuri ale relaţilor interumane. Niciodată nu te sfătuieşte să renunţi la o relaţie, nici chiar atunci când nu mai merge. Întodeauna îţi va zâmbi cu drag, oferindu-ţi încă un medicament pentru dragostea ta cârpită. Crede cu sinceritate că mai bine repari un lucru când se strică decât să-ţi cumperi unul nou.

8. Solitara

Acea sfătuitoare tristă şi singură de prea multă vreme, care atunci când eşti în prag de despărţire te întoarce din drum cu un singur argument: mai bine să fii cu oricine eşti acum decât singură. Te sfătuieşte cel mai adesea să ţii de relaţie cu dinţii că poate nimeni nu te-o mai lua niciodată după.

9. Pesimista

Acea sfătuitoare care din orice i-ai spune trage o concluzie nasoală. Ai o relaţie fericită? Atunci nu va dura mult, ceva e suspect. În orice supoziţie, grijă sau paranoia de-a ta ea  va găsi ceva real şi realizabil. Îţi prezintă un viitor sumbru cu toată sinceritatea.

10. Credincioasa

Acea sfătuitoare care nu are cu ce să te ajute, pentru că te îndeamnă să-l cauţi pe Dumnezeu. Dacă ţi-e bine, atunci nu uita să-i mulţumeşti divinităţii pentru ce ai. Dacă îţi merge prost, numai Dumnezeu şi credinţa te pot ajuta. Ea n-are sfaturi, n-are opinii, n-are sentimente sau griji. Şi cu toată sinceritatea, îl împarte cu tine pe Dumnezeu ca să vă meargă bine.

Advertisements
This entry was posted in Experienţe. Bookmark the permalink.

2 Responses to 10 sfătuitoare din viaţa unei femei

  1. Claudia Șalavarin says:

    Dap! Chiar vreau să nu mai suferi! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s