5 prieteni specialiști

Cu toții ne dorim să avem pile, nu? Eu zic că cei mai norocoși sunt cei care au prieteni și cunoștințe care se pricep să îi ajute. Cât îi mai ai prin preajmă, îți mai întrebi părinții și bunicii de una-alta. Dar nu le știu ei chiar pe toate!

magic-johnson-quote

Chiar dacă mai nou Google e răspunsul la orice, eu îl privesc ca pe un medic general, care știe câte puțin din toate. Dar când ai nevoie să ajungi la specialist, ce faci? Mă mai lovește uneori câte-o nevoie și când n-am la cine să apelez, îmi dau seama ce bine ar fi să ai câte o cunoștință care să fie:

1. Medic

Mă doare-n dreapta, mă doare-n stânga, ghici ce-o fi? Parcă mi-e lene să mă duc la doctor din orice, iar dacă îmi caut simptomele pe Google mă trezesc că o simplă durere în gât poate fi asociată cu cancerul. Cel mai bine e să ai un prieten doctor sau cu solide cunoștințe medicale, care să îți mai dea niște informații corecte când te apucă câte o durere trecătoare, dar care îți dă palpitații.

 

2. Bucătar

Știu, există Sfântul Google care ne dă rețete în bucătărie, dar scrise de amatori, nu? Că doar nu-și vând bucătarii meseria pe blog. Când mă chinui să fac un risotto și urmărind orice rețetă de pe Internet îmi iese un pilaf, de vorba aia, dacă îl arunc pe tavan rămâne lipit acolo, parcă aș vrea să vorbesc cu cineva care să-mi împărtășească sincer niște secrete din bucătărie!

 

3. Croitor

Dacă nu cer prea mult, aș vrea pe cineva să-mi scurteze rochiile pompoase fără să-mi fie teamă că ar putea ieși prost. Și nu numai! Am din când în când nevoie și de cineva care să-mi spună ce se spală la mașină și ce se duce la curățătorie, ce se calca și ce nu, atunci când etichetele dispar. Până una alta, aici le mai știe bunica!

 

4. Make-up artist

Sau mai simplu, o prietenă care să te machieze cu stil și dacă se poate, să se și laude cu tine pe Facebook ca să-și facă promovare. Te alegi și cu un machiaj mișto pe gratis și o mai și ajuți.

 

5. Tehnician

Adică băiatul ăla care îți repară laptopul când nu știi ce i-ai făcut sau îți instalează Windows-ul când n-ai habar cum se face treaba asta. Dacă se mai pricepe și la telefoane, te-ai scos!

 

Lista poate continua, desigur. Cert e că, în opinia mea, cei mai norocoși nu-s ăia cu relații influente, ci aceia care au prin preajmă prieteni specialiști atunci când au nevoie de ei. Să știi că dai un telefon și se rezolvă, atunci când îți pui prea multe întrebări pe care Google nu le știe la perfecție.

Advertisements
This entry was posted in Experienţe. Bookmark the permalink.

2 Responses to 5 prieteni specialiști

  1. Mishuk says:

    :))) asta e cu…vaaaai!

  2. Vaaai ce n-am! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s