A murit omenia odată cu apa caldă

În data de 9 mai 2014, apa caldă a decedat la mine în apartament şi, mai rău,  la mine în bloc. S-au încercat multiple resuscitări de către băieţii de la RADET, dar ăla i-a fost sfârşitul. Au luat-o la ei, pentru că la noi a stat prea mult pe datorie.water

Aşa se întâmplă când există vecini restanţieri şi asociaţia de proprietari nu ia măsuri la timp, dar mai ales când ai în bloc o femeie nebună, o tipă care are banii pentru datorii lăsați moștenire într-un cont, dar pe care nu-l poate accesa pentru că nu are buletin, din cauză că e nebună, desigur. Ăsta e ciclul vieții ei, probabil. Lumea a sesizat că are probleme psihice abia când au venit pompierii, fiindcă și-a dat foc la casă.

Fără apă caldă o zi, o săptămână, o lună, dar ce ne facem totuşi? Trăim la bloc şi mai mult de 80% dintre stimabilii vecini sunt proprietari onești, fără datorii, oameni care nu merită să-și încălzească apa pe aragaz. Se pare că vorbim de o situație fără ieșire, atunci când administratorul blocului spune pe şleau că nu-s bani pentru datoriile de la RADET şi  se aşteaptă decizia în instanţă pentru evacuarea nebunei din casă, de pe urma căreia vom obţine bani când se va vinde apartamentul. Când s-au prins şi vecinii  că apa caldă nu se mai întoarce şi, probabil, nici căldura la iarnă, a început isteria în bloc.

După trei luni doar cu apă rece, ne-am blocat în atitudinea individualistă a vecinilor. În loc să dublăm fondul de reparații sau să scoatem din buzunar niște bani rambursabili, oamenii au început să-și pună centrale, vreo 18 apartamente mai exact. Cine nu-și permite acum, cu siguranță la iarnă o să fie personajul autentic Fetiţa cu chibriturile.

Când toată lumea se resemna și își binecuvânta centrala proaspăt montată, ne-a lovit și vestea-bombă: se pare că administratorul blocului ne înșela pe toți de aproape un an și nu plătea facturile, lăsând acum toți proprietarii cu datorii de 600 milioane de lei (vechi). Noroc cu acei vecini care s-au gândit să investigheze situația la Apa Nova și la RADET, ca să afle cât de aproape de casă era îngropat adevărul. Administratorul a fugit la timp din locuință, cu bani sau fără bani (asta nu se știe), lăsându-și copilul (major măcar) să răspundă în fața vocilor câinoase ale “poporului”. Vorbim despre o femeie aparent cu capul pe umeri, care a rămas acum pentru întregul bloc doar o infractoare urmărită penal.

Mi-e greu fără apă caldă, dar mai mult decât orice, mi-e milă de caracterul omenesc, pentru că acum, în mințile noastre, odată cu apa caldă au murit omenia, încrederea și prietenia.

Advertisements
This entry was posted in Experienţe. Bookmark the permalink.

One Response to A murit omenia odată cu apa caldă

  1. Pingback: Când casa e acasă | Ana Christina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s