De ce credem în zodii?

Ne place să citim despre zodii și să ne însușim caracteristicile lor, ca apoi să ne dăm atotcunoscători ai firii omului. E ca și cum am putea vedea viitorul sau am putea anticipa cum o să ne înțelegem cu oamenii pe care de fapt nu îi cunoaștem. Zodiacul ne dă din când în când acea putere supranaturala pe care nu o putem refuza.

Când citești câte ceva despre zodia ta și se potrivește cu felul în care te vezi pe tine, începi să crezi mai tare. Reușești să îți explici comportamentul în fața celorlalți și pui toate defectele tale pe seama zodiei. Devii cineva deosebit printre cele 12 semne. Asta e prima fază. Apoi începi să te gândești că și alții născuți în zodia ta îți seamănă. Cu siguranță, pe baza coincidențelor, vei întâlni persoane cu aceeași zodie ca a ta, care îți vor deveni apropiate. Veți fi diferite totodată, pentru că, guvernați sau nu de semne și  constelații, oamenii își construiesc caracterul și personaliatea pe baza altor factori. Valorile și principiile unui om nu se pot supune zodiei. Aici e nivelul maxim până la care putem crede în zodiac. Dincolo de asta, e absurdul.

Nu știu câți se mai uită astăzi la Neti Sandu sau la Urania (dacă mai există). Oamenii au început să înțelegă că zodia nu prezice viitorul și nici nu te definește în preferințe și acțiuni. De ce se spune că două persoane cu zodii identice nu se potrivesc? Pentru că zodia îți conturează niște caracteristici, dar nu stabilește direcția unor lucruri. Spre exemplu, zodia te poate caracteriza ca fiind ambițios și determinat. Nu îți spune și când, unde, cum. Dacă două persoane cu aceeași zodie își pun ambiția în direcții opuse, deja drumurile lor se bifurcă.

Cum îți dai seama cu cine te potrivești? Nu îți dai seama după zodie, cu siguranță, pentru că preferințele, valorile și principiile sunt cele care pot lega sau dezbina oamenii. Poți să anticipezi însă în ce direcție nu veți merge cu siguranța  și să accepți mai ușor diferențele dintre oameni. Din punctul meu de vedere, singura parte a zodiacului care merită folosită și care s-a dovedit utilă este gruparea zodiilor în 4 categorii: aer, apă, pământ, foc. Nu sunt create la plesneală, ci reprezintă elementele componente ale universului.

AER – Vărsător, Gemeni, Balanță

Adică zodiile cu capul în nori. Nativii în aceste zodii sunt visători, creativi, amuzanți, au multe idei. Sunt comunicativi și se descurcă bine în relațiile sociale. Sunt flexibili și spontani. Din aer lumea se vede mult mai bine, așa că pot fi intuitivi și își pot face o impresie corectă despre oameni la prima vedere. Prin deducere, dacă ești un om organizat, realist sau timid, va fi destul de greu să legi o relație cu vreunul din acești nativi. Dacă nimerești însă un moment în care aerul coboară pe pământ și îl poți captura acolo, va sta, cel puțin o vreme.

APĂ – Pești, Rac, Scorpion

Adică zodiile sensibile. Nativii sunt emotivi și sentimentali, ușor timizi. Vor să ajute și știu să arate înțelegere. Le place să se exprime, prin scriitură sau artă. Așa cum apa ia forma în care este pusă, sunt adaptabili și pot trece ușor de la liniște la furie. Par să fie zodiile cu de toate, dar și cele mai imprevizibile. Cu cine se potrivesc, decideți voi. Dar aș înclina să cred că apa are nevoie de pământ, așa cum pământul are nevoie de apă.

PĂMÂNT – Taur, Fecioară, Capricorn

Adica zodiile cu picioarele pe pământ și cu capul pe umeri. Iubesc zodiile astea. Am spirit de echipă (sunt Fecioară). Nativii sunt raționali, ambițioși, stabili și calculați. Caută și vor cam tot ce ține de latura materială a Pământului. Le plac ordinea și dreptatea. Sunt realiști, deci nu le poți vinde vise. Le place natura, le place să exploreze, să cunoască. Plăcerile lor sunt deobicei efemere: să mănânce, să cumpere, să se simtă bine. Se spune că din cauza dependenței de Pământ, pot deveni posesivi, geloși și foarte încăpățânați. Așa cum soarele încălzește Pământul, atunci când se simt bine, ei pot deveni afectuoși, senzuali și  romantici. În opoziție, pot fi foarte reci și lipsiți de compasiune. Aceste zodii sunt destul de apreciate, dar de la distanță. Ca să legi relații durabile cu ele e destul de greu. Dacă apa nu reușește să le domolească setea și aerul nu reușește să le ridice în nori, sunt aproape imposibil de clintit.

FOC – Berbec, Leu, Săgetător

Adică zodiile care iau foc cel mai repede (la figurat, desigur). Nativii sunt impulsivi, idealiști, egoiști și încrezători în forțele proprii. Aceste caracteristici îi fac să pară cel mai adesea aroganți și indiferenți. Știu cum să iasă în evidență și să se afirme în societate. Nerăbdători și dinamici, pot fi considerați nesăbuiți și pot strica lucruri și relații. Așa cum focul arde câteodată, ei pot răni oamenii și pot trăda fără să se uite înapoi. Sunt unele dintre cele mai puternice și individualiste zodii. Și asta deranjează întreg zodiacul, pentru că nici aerul, nici apa, nici pământul nu vor să le  accepte mereu grandoarea.

Aceste 4 elemente, în esență, se completează. Dacă le comparăm însușirile, atunci nicio zodie nu poate semăna cu alta în afara elementului ei. Dar în viață noi căutăm completări, nu asemănări, chiar dacă nu ne dăm seama. Dacă găsim acea punte între cele 4 elemente, atunci putem crea relații frumoase și durabile.

Advertisements
This entry was posted in Experienţe and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s